Aanbevolen : Autosloperij Rotterdam - auto opkopen
 Takeldienst Leuven  thumbnail

Takeldienst Leuven

Published Feb 10, 22
6 min read

Takeldienst Leuven

Sta je met pech langs de baan? Contacteer dan  Takeldienst Oost-Vlaanderen

Boete: 55 euro. 12)4 richtingaanwijzers: Je mag je vier richtingaanwijzers enkel opzetten als je auto defect is, niet omdat je snel even ergens parkeert waar dat niet mag. Naast een boete voor het foutparkeren, kan je dan namelijk ook een boete krijgen voor het verkeerd gebruik van de vier richtingaanwijzers.

13)Panne: sta je in panne dan moet je op gewone wegen op minstens 30 meter van het voertuig je gevarendriehoek plaatsen. Op snelwegen bedraagt die afstand 100 meter. Hij moet zichtbaar zijn vanop 50 meter afstand. Boete: 55 euro. 14)Rood licht: rij je als autobestuurder door het rood bedraagt de boete 165 euro.

15)Verboden toegangsbord: verkeersbord C3 is een rond wit bord met een rode rand en is verboden toegang. Verkeersbord C1 is een rond rood bord met een horizontale witte balk en betekent enkele richting. Rijd je voorbij het bord C3 bedraagt de boete 55 euro. Rijd je voorbij bord C1 bedraagt de boete 165 euro.

In een straat met twee richtingen moet je verplicht rechts parkeren. Boete: 55 euro. 17)Toeteren: je mag je claxon enkel gebruiken om een ongeval te voorkomen. Buiten de bebouwde kom mag je je claxon ook gebruiken om aan te geven dat je iemand gaat inhalen. Boete: 55 euro. 18)Oversteken: je moet het zebrapad enkel gebruiken als je er minder dan 30 meter van verwijderd bent.

Vertrek je binnenkort op reis? Hét uitgelezen moment om je wagen uit te rusten met enkele onmisbare spullen. Voor noodgevallen of als handig hulpmiddel. Sommige zaken moet je volgens de wet altijd bijhebben in je auto. Ontdek hier welke dat zijn. Takeldienst Brakel. Fluohesje Kamp je met pech onderweg of krijg je een ongeval met de wagen, ergens waar je niet mag stilstaan of parkeren? Dan moet je als bestuurder verplicht een fluohesje aantrekken wanneer je uit je wagen stapt.

Takeldienst Zaventem

Eén hesje in de wagen houden volstaat dus. Brandblusser Geef vlammen in of rond je voertuig geen kans. Een brandblusapparaat is een verplicht item voor elke wagen. Leg het bij voorkeur binnen handbereik voor de bestuurder. Het apparaat moet aan de volgende voorwaarden voldoen: De geldigheidsdatum is niet overschreden De verzegeling is intact De bluscapaciteit stemt overeen met de gewichtscategorie waartoe uw wagen behoort minder dan 3500 kg: 1 kg bluspoeder tussen 3500 en 7500 kg: 2 kg bluspoeder meer dan 7500 kg: 3 kg bluspoeder Het apparaat is conform de Belgische normen Vervang je brandblusser om de vijf jaar.

Haal de driehoek boven wanneer: Je voertuig een gevaar vormt op de openbare weg Je voertuig een panne heeft op de openbare weg Je voertuig bij een ongeval is betrokken Je voertuig (een deel van) zijn lading heeft verloren op de openbare weg Zet de gevarendriehoek dertig meter (op een gewone weg) of honderd meter (op een autosnelweg) achter jouw wagen.

Inschrijvings- en verzekeringspapieren Ga nooit de weg op zonder de noodzakelijke papieren. Bundel volgende documenten in een mapje dat jouw handschoenenkastje nooit verlaat (tenzij erom wordt gevraagd natuurlijk): groene kaart – Jouw verzekeringsbewijs, gekregen bij je verzekeraar inschrijvingsbewijs – bewijs van wettige inschrijving bij de Dienst voor Inschrijving van Voertuigen (DIV) keuringsbewijs – bewijs van de technische keuring (alleen voor voertuigen ouder dan vier jaar) gelijkvormigheidsattest – bewijs van overeenstemming met vereiste normen Hoewel het voor de hand ligt, moet je ook je rijbewijs en identiteitskaart te allen tijden bij je hebben (Takeldienst West-Vlaanderen).

Dat is ook wettelijk verplicht. Aangezien autoverdelers niet langer automatisch een verbanddoos in de wagen integreren, moet je er zelf een kopen, met de volgende zaken erin: verschillende soorten verband, steriel als dat kan zwachtels veiligheidsspelden EHBO-richtlijnen Ready to hit the road Is jouw auto van kop tot teen ‘in orde’? Dan ben je klaar om eropuit te trekken.

U bent op verplaatsing in het buitenland met uw wagen en stelt vast dat uw voertuig gestolen is! Wat moet u doen? Wie moet u eerst verwittigen? Gestolen voertuig? Dit zijn de 3 prioriteiten 1. Dien klacht in bij de politie Bel onmiddellijk naar de plaatselijke politie of naar het noodnummer (112) en dien klacht in voor autodiefstal.

Takeldienst Brakel

Er zal een proces-verbaal opgemaakt worden en de politie zal u een aangiftebewijs overhandigen. Laat in de aangifte duidelijk opnemen of uw boorddocumenten (grijze kaart, gelijkvormigheidsattest, verzekeringsbewijs) in het gestolen voertuig zijn achtergebleven. Deze aangifte zal niet enkel nuttig zijn wanneer u contact opneemt met uw verzekeraar, maar ook om opnieuw klacht in te dienen bij de gerechtelijke instantie van uw land (of bij de politie van uw woonplaats).

Neem nadien en zo snel mogelijk contact op met uw verzekeraar Als u tegen diefstal verzekerd bent, moet u uw verzekeraar op de hoogte stellen binnen de 24u na vaststelling van de diefstal zodat u aanspraak kunt maken op de waarborgen (terugbetaling, vervangwagen, …). Als uw wagen niet tegen diefstal verzekerd is, is het eveneens aangeraden om snel uw verzekeraar te verwittigen zodat alles in het werk kan worden gesteld in geval van problemen of burgerlijke aansprakelijkheid bij een eventueel ongeval, of desnoods om uw nummerplaat te laten schrappen.

Het is best mogelijk dat hij u vraagt om hem de boorddocumenten van uw wagen over te maken (grijze kaart, gelijkvormigheidsattest), dit voor zover u er nog over beschikt, evenals de sleutels van het voertuig. 3. Neem contact op met uw bijstandsmaatschappij Als u een reisverzekering hebt onderschreven die de diefstal dekt en uw wagen beschadigd werd teruggevonden, zal uw bijstandsmaatschappij instaan om een logement te zoeken voor de verzekerden die op het einde van de herstellingen wachten.

Zo kan de reis van de bestuurder ook geregeld worden om zijn voertuig te gaan terughalen indien het werd teruggevonden en worden de sleep- of depannagekosten ten laste genomen - akeldienst-ninove. Wat als het een huurwagen betreft? Controleer de waarborgen die in het huurcontract inbegrepen of optioneel zijn en slaan op de diefstal van het voertuig.

Kan men autodiefstal vermijden? Wenst u op reis te gaan met uw voertuig? Let dan op volgende punten: Wees attent op de plaats waar u uw voertuig parkeert. Vermijd geïsoleerde en/of slecht verlichte plaatsen. Laat uw voertuig niet achter op dezelfde plaats gedurende lange tijd (akeldienst-ninove). Vermijd uiteraard ook alle plaatsen waar uw voertuig door de ordediensten zou kunnen weggesleept worden (bvb.

Takeldienst Vrachtwagen

Vraag aan contactpersonen ter plaatse waar u best kunt parkeren, vraag hen welke plaatsen ze zelf voor hun wagen uitkiezen. Kies indien mogelijk voor een privéparking of een bewaakte parking. Veel betalende parkings hebben een camerabewaking die potentiële dieven afschrikken. Laat, indien mogelijk, geen waardevol voorwerp achter in het voertuig (akeldienst-ninove).

Latest Posts

Een Auto Verkopen - Wat Moet U Doen

Published Feb 09, 24
8 min read

Gala Auto Huren Eindhoven

Published Feb 08, 24
7 min read

Uw Auto Verkopen

Published Feb 01, 24
7 min read